Hvordan Velge Et Trappeteppe Til Ditt Hjem

Når det kommer til å velge trappeteppe kan du bli overveldet med alle mulighetene som finnes der ute. Du må velge både farge, stil, veving, holdbarhet, og motstandsdyktighet mot slitasje. Siden trappen er et område med mye trafikk bør du se på holdbarhet som en av de viktigste faktorene sammen med generelt utseende.

 Kvalitet og holdbarhet

Du bør bruke et trappeteppe av den beste kvaliteten du har råd til. Dyre trappetepper har den beste kvaliteten og du vil spare penger i det lange løp. Du vil da slippe å bytte trappeteppe så ofte så man kan forvente. Trappetepper må ha lengst mulig holdbarhet på grunn av den høye trafikken. Dette betyr at dersom du skal legge teppe i dine rom er det ikke nødvendig at teppet også passer i trappen.

 Tykkelse og garanti

Det er lett å forstå at et tykt trappeteppe vil vare lengre. Tilsynelatende er ikke dette alltid tilfelle. Mange av de tykke teppene kan være laget av masse myk ull eller stoff og de er ikke nødvendigvis ment å vare lenge.

 Det er ingen tvil om at tykkelsen på trappeteppet er en viktig faktor når du skal velge ut teppe. Det hjelper å sørge for at teppet passer til trappene dine. Du bør også huske på at et trappeteppe som er for tykt heller ikke er bra å ha i trappen. Her gjelder det derfor å finne en middelvei, da et tykkere teppe er enklere å skli på ettersom teppet ikke vil ligge tett inntil trappetrinnet. Hva vil da være det beste valget for tepper? Et trappeteppe med tykkelse på en halv tomme eller mindre, der paddingen på teppet er 7/16 tommer eller mindre, og den anbefalte tettheten bør være minst på 8 pund. Mange tepper tilbyr ikke en garanti, men det er viktig at trappeteppet er dekket av garanti.

 Enkelt å rengjøre

Å rengjøre et trappeteppe kan virke vanskelig og tidkrevende. Men å vaske et trappeteppe er ikke så vanskelig som det virker.

 Her er noen steg du kan ta for å rengjøre ditt trappeteppe:

  1. Bruk en kost eller børste for å fjerne og børste bort skitt på
  2. En håndholdt støvsuger eller en enkel støvsugerbørste og slange bør også fungere
  • Bruk godt med mild sjampo eller vaskemiddel med en skrubbebørste
  1. Etter sjampo, vask teppet og bruk en støvsuger eller håndkle for å absorbere vannet
  2. La tørke i 12 timer og teppet ditt er klart til bruk igjen.

 I tillegg til design og forskjønning av hjemmet er sikkerhet en god grunn til å installere trappetepper av god kvalitet. Det bør alltid forsøke å levere tepper av god kvalitet til ditt hjems gulv og trapp. De tilbyr ikke bare en mykere overflate slik at føttene kan slappe av, men også bidra til å redusere mulighetene for glid og fallskader.

Trappetepper legger til noe ekstra og opphever stilen på innredningen i ditt hjem ved å tilby en endeløs rekke farger og teksturer. Det er en svært verdifull investering fordi det ikke bare øker verdien av ditt hjem, men øker også trappens skjønnhet. Det kan legge til en uformell eller elegant aksent. Velg mellom en rekke størrelser, stiler og farger for å gjenspeile din personlighet eller å skape et fokuspunkt i ditt hjem. Du kan installere et teppe med bestemte farger og mønstre, og deretter erstatte den med et annet teppe senere dersom du skulle ønsker. Trappetepper må være kostnadsbesparende, beskytte trappene dine, skape bedre komfort og redusere støy.